Mehmet Yüksekkaya - 1/10 kl 19:00
Danskerne: Et kvindeligt folk
Odense Fagskole

     
 

Danmark har i de sidste 30-40 år bevæget sig fra at være et kulturelt homogent samfund til at blive et sprogligt, kulturelt, religiøst og etnisk mangfoldigt samfund. Mere end 10 % af befolkningen i Danmark har i dag indvandrerbaggrund. Islam er blevet den næststørste religion i Danmark.

Foredraget med Mehmet Yüksekkaya vil veksle mellem oplæg, diskussion, refleksion og lidt provokation. Han er tyrkisk kurder men er uddannet cand. scient. pol. fra Københavns Universitet, dansk gift og har boet 25 år i Danmark.

Som hyppig gæst i de landsdækkende medier har han ofte udtalt sig om integration, danskheden og de danske værdier, islam samt religiøs fundamentalisme, og han har bl.a. skrevet ”Sydslesvigs danske historie”, ”Islam i Danmark - Tanker om en tredje vej” og bogen ”Uskrevne regler på det danske arbejdsmarked”. I adskillige år har han fungeret som integrationskonsulent, og i dag arbejder han som fuldmægtig i Arbejdstilsynet.

Grundtvig skriver, at danskerne er ”et kvindeligt folk” - et folk der tror på de bløde værdier, dialog og fællesskab, men danskerne er også et konfliktsky folk og verdensmestre i at være indirekte, og de er ikke særlig gode til værdisnak og har ofte også berøringsangst over for deres egen kultur. Kan vi mon ændre på det?

Hvordan kan vi optage indvandrerne i det danske fællesskab og derved  Aftenens foredragsholder mener, at danskerne skal blive bedre til at finde frem til de centrale værdier, som binder os sammen.  

 

OBS: Kontingent kan denne aften indbetales til kassereren fra kl. 17.00.