Hans Jørgen Frederiksen - 22/10 kl 19:00
Om Per Kirkebys billedverden
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Kunsthistorikeren Hans Jørgen Frederiksen, Århus Universitet fortæller om Per Kirkebys billedverden og viser udvalgte billeder. Hans Jørgen Frederiksen er en af Danmarks førende kunsthistorikere inden for kirkekunst samt moderne kunst, og han er både en levende og medrivende formidler og fortolker. Han introducerer aftenen således:

 

Per Kirkebys kunst og kunstsyn

Per Kirkebys kunst er interessant af mange grunde, først og fremmest naturligvis pga. de iøjnefaldende men svært definerlige kunstneriske kvaliteter, der knytter sig til den, og som enhver med engagement i det æstetiske og udtryksfulde må kunne erkende. Men den er så sandelig også både æggende, inspirerende og tankevækkende i kraft af det indhold, den ved sine strukturer og motiver forholder sig til. Ofte drejer det sig om vore største og mest eksistentielle spørgsmål om liv og død, form og substans, videnskab og tro.

I dette foredrag præsenteres et lille udvalg af Kirkeby-værker, der alle har det til fælles, at de involverer sig (og os) ikke alene i en specifik nutidig problematik men tillige i tidligere tiders store temaer og billedkunstneriske udtryk. Det kan eksempelvis være byzantinske ikoner eller italienske renæssancemalerier. Ikke noget i retning af plagiat eller parafrase men som mere personlige hentydninger eller lån.

 

Pris kr. 30,- som inkluderer en forfriskning, betales ved indgangen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Se også Per Kirkebys kunst på turen til Århus lørdag den 24. oktober med Hans Jørgen Frederiksen.