Bent Hansen - 11/2 kl 19:00
Gösta Berlings saga

Odense Friskole

(Fortælleaften)

     
 

Bent Hansen vil tage os med på en brusende kanefærd med fire af Selma Lagerlöfs fortællinger fra Gösta Berlings saga. Kom og bliv beruset af historierne om Gösta Berling, Mandbjørnen, Glubske ulve og Kavalererne på Ekeby.

Selma Lagerlöf var den første kvinde, som modtog Nobelprisen i litteratur. Hendes forfatterskab er ud over en altid nærværende kristendom kendetegnet ved et stærkt billedsprog, store følelser og en udpræget sans for dramatik, og med de ingredienser når den svenske forfatter nutidsmennesket lige så godt, som hun for 100 år siden begejstrede sine svenske landsmænd.

I 1890 prøvede hun at sende dele af den senere Gösta Berlings Saga til en litteraturkonkurrence. Hun vandt i stor stil, og turde derfor færdiggøre værket og sende det til et forlag. Det er stadig hendes mest kendte og - efter manges mening - bedste værk.
Selma Lagerlöfs kristne tro var baseret på kernebegreber som godhed, næstekærlighed og barmhjertighed – begreber, som hun tog helt bogstaveligt, men kristendommen var hverken sukkersød eller easy-going. Blandt andet fordi det onde hele tiden var til stede, selv på de lyseste af alle dage.

Bent Hansen er en af Fyns bedste fortællere, han har været med til at starte Odense Fortællekreds og har fortalt både i Danmarks Radio, på skoler, biblioteker og i kirker. Hvert år gennemfører han med støtte fra Odense Kommune Fortællevandringer i Odense, hvor han fortæller myter og sagn fra byens lange historie.
 

 

Martin A. Hansen og Karen Blixen står ikke bare som to litterære fyrtårne i det 20. århundredes danske digtning. De repræsenterer også to væsensforskellige personligheder og tilværelsessyn. Gennem fortællinger, breve og erindringer giver foredraget et indblik i de to forfatteres forskellige opfattelse af forholdet mellem liv, digtning og kristendom. Men samtidig vises det, hvordan deres kristendomsforståelse undertiden mødes på et helt afgørende punkt.

David Bugge er forskningslektor ved Det Teologiske Fakultet, Aarhus Universitet. Han arbejder bl.a. med forholdet mellem litteratur og kristendom, hvor Martin A. Hansen, Karen Blixen og K. E. Løgstrup er fremtrædende personligheder.

Pris kr. 40,- som inkluderer kaffe/te og kringle.
Mødet er åbent for alle. Velkommen til en inspirerende aften.