Torben Krebs - 19/1 kl 19:00
Orgelimprovisation til "Køresvenden"

Odense Valgmenighedskirke

(Fællesmøde med Odense Valgmenighedskirke)

     
 

Det vil blive en virkelig stor oplevelse, når organist Torben Krebs vil lade sig inspirere af og improvisere over den internationale filmklassiker ”Køresvenden” efter Selma Lagelöfs roman.

Torben Krebs er organist ved Ansgars Kirke og er en af de mest anerkendte organister i Odense. Han er uddannet ved Det fynske Musikkonservatorium og har siden sin debutkoncert i 1992 afholdt utallige koncerter både i ind- og udland, ligesom han har været prisvinder ved internationale orgelkonkurrencer.
Torben Krebs har et bredt repertoire og har specialiseret sig i orgelimprovisation.

Selma Lagerlöf skrev romanen ”Køresvenden” i 1912 og Victor Sjöström lavede filmen i 1912. Selvom det er en gammel sag er det stadig en seværdig film, som er blevet kaldt en international filmklassiker. Filmen blev kendt og berømt for et nyskabende sprog og skrækindjagende scener, og både Chaplin og Ingmar Bergman roste filmen.

Handlingen i stumfilmen udspiller sig en nytårsnat, hvor den fordrukne voldsmand David lige inden midnat dør og genopstår som undersåt på ligvognen kørt af Dødens Sendebud. I løbet af den lange nat bliver synder bekendt og sjæle reddet og i flashbacks får man indblik i Davids liv, der med flasken som det vigtigste element i hans alkoholiske tilværelse har været en lang række af elendigheder.

Inger Bergeon, præst i Odense Valgmenighed, har stort kendskab til Selma Lagerlöfs forfatterskab og vil derfor introducere filmen ud fra romanen. Så der bliver både litteratur og film samt musik, du ikke tidligere har hørt.

Pris kr. 30,- som inkluderer en forfriskning, betales ved indgangen. Tilmelding er ikke nødvendig.