Jørgen Thomsen - 20/3 kl. 10-13
Fra Sct. Knuds Kloster til Historiens Hus

Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C

     
 

Historiens Hus er et samarbejde mellem Odense Centralbibliotek/ Lokalhistorisk Bibliotek og Stadsarkivet. De to institutioner er gået sammen om at skabe en fælles læsesal og et fælles hus for Odenses og Fyns lokalhistorie og derved skabe de mest optimale rammer for alle, der er interesseret i lokalhistorie og slægtsforskning. Der findes bøger, aviser, dokumenter, billeder, og meget andet fra og om Odenses og Fyns historie.

Arkivchef Jørgen Thomsen vil først fortælle den meget spændende historie fra det første Skt. Knuds Kloster i middelalderen og frem til i dag, hvor Historiens Hus løser en meget vigtig opgave med at sikre vor fælles hukommelse for eftertiden, men også at skabe gode muligheder og rammer for den enkelte borger til selv at undersøge forskellige ting af interesse.

Jørgen Thomsen vil derfor også redegøre for, hvordan Stadsarkivet ”arbejder”, og hvordan interesserede brugere kan benytte det til f.eks. indføring i de elektroniske ressourcer, folk kan bruge hjemmefra, selv om Jørgen Thomsen, som han udtrykker det, helst vil se brugerne på Stadsarkivet. Sidste del af arrangementet vil være en indføring i en særlig del af byens historie inkl. billedfremvisning: Odense i 1930erne.

Tanken er så, hvis der er interesse for det, ved en senere lejlighed at følge op med Odense i krigens skygge (1940-45), Odense efter 1945, Odense i 1950erne og Odense i 1960erne.

Der er begrænset deltagerantal. Max. 80 pers.

Pris: kr. 50.-, som inkluderer en forfriskning.

Bindende tilmelding til kasserer Henni Ahlefeldt-Laurvig på telefon eller mail fra mandag den 17. august til fredag den 11.december.

Foreningens konto er:


reg.nr. 6810 - konto 1127832