Morten Albæk - 13/4 kl. 19:00
Ligestilling og familieliv

Odense Fagskole

     
 

Morten Albæk, der er kendt samfundsdebattør, forfatter og adjungeret professor i filosofi ved Institut for Uddannelse, Læring & Filosofi ved Ålborg Universitet, vil komme med nogle spændende betragtninger om familieliv og karriere. Man kan ikke - ifølge Morten Albæk - både køre to karrierer og leve et harmonisk familieliv med snotnæser og bleer.

Han er forfatter til to debatbøger ”Generation fucked up?” (2005) og ”Nedslag - mellem det vi siger, og det vi gør” (2008) samt medlem af diverse tænketanke inden for felter som humanisme, innovation og udvikling. Sin egen generation betegner han som: Ansvarsløs, navlebeskuende og egocentrisk, og han har lanceret helt nye ord som: ”Idiotiens tidsalder”, ”Græs-hoppegenerationen”, ”Jeopardygenerationen”, ”Velfærdsbulimi” og ”Glansbilledeoverenskomsten”.

Næsten 90% af kandidaterne fra landets handelshøjskoler har en ambition om at blive ledere, og det er både mænd og kvinder, som stræber efter at gøre karriere og nå helt til tops. Men måske skulle man overveje, om en karriere nu også er det vigtigste i livet.

I børnefamiliernes parforhold skal kvinden være langt mere ærlig i sin omgang med sig selv og sin omverden - og herunder også med sin partner eller ægtefælle. Alt for mange kvinder accepterer at være i et parforhold, hvor de er sammen med en mand, som i et intellektuelt, kompetencemæssigt og karrieremæssigt perspektiv ikke har nær samme potentiale, som de selv har, men det er alligevel ham, der er førstevælger på karrierelivet.