Højskoleophold - 12-18/9
Løgumkloster Højskole

Brorsonsvej 2, 6240 Løgumkloster

     
 

I samarbejde med Vita og Bent Andreasen - forstanderne i Løgumkloster - har vi sammensat et uge program, som afvikles fra søndag den 12. sept. til lørdag den 18. sept. Der er plads til ca. 100 personer, og prisen er 3.550 kr. inkl.. transport med et tillæg på 500 kr. for ophold på enkeltværelse.

Løgumkloster Højskole, som i dag kalder sig en global højskole, er grundlagt i 1960 af folkelige og folkekirkelige kredse, og dens virksomhed ligger i forlængelse af Grundtvigs og Kolds skoletanker og menneskesyn. Selve Løgumkloster by opstået omkring et kloster, som blev bygget i Middelalderen, og som det eneste sted i Danmark har man både har bevaret kirken helt intakt og tilmed restaureret en østfløj af klosteret med bl.a. kapitelsal, hvor der dagligt synges morgensang. Der er også aftensang i kirken. Løgumkloster Højskole er placeret i en grænseegn, hvor samtalen på tværs af grænser er en inspirationskilde og en nødvendighed. Højskolen ser det også som sin opgave at kaste lys over grænsers uomgængelighed f.eks. på det etiske område.
 

Programmet kommer til at indeholde spændende emner, sang og musik samt ture til udvalgte steder på egnen. Der vil blive litteraturforedrag om Katrine Marie Guldagers bog: ”En plads i historien”, fortælling om van Goghs liv og kunst samt et foredrag omhandlende Cistercienserne og deres markante åndelige leder Bernard og den betydning, han og bevægelsen fik for kultur, kirke og udviklingen i Europa. En enkelt dag vil der være værkstedstilbud med aktiviteter efter eget valg f.eks. sang, kunst, vandring eller folkeeventyr.

Godsforvalter Søren Frederiksen vil fortælle om driften af Schackenborg og de 5 gårde.

Der bliver besøg i Møgeltønder, hvor der ekstraordinært bliver adgang til rundvisning i slotshaven ved Schackenborg. Derefter ”Sort sol” ved naturvejleder Ivar Gram.

På en heldagstur kommer vi til den særprægede tyske vadehavsø Hallig Hooge, hvor vi vil besøge kirken og se livet på en ø, hvor man jævnligt har måttet leve med risikoen for oversvømmelser.

Særskilt invitation udsendes inden jul.