Peter Bastian - 13/10 kl 19:00
Gå aldrig ned fra scenen

Kulturhistorie oplevet indefra

Odense Valgmenighedskirke

     
 

En forkortet udgave af Mands Minde foredragene, som Peter Bastian holdt i Vartov, efter at han var blevet tildelt DR´s Rosenkjærpris.

 

Peter Bastian er uddannet i teoretisk fysik på Københavns Universitet samtidig med, at han uddan­nede sig til klassisk fagottist hos professor ved Det kongelige Musikkonservatorium Åge Bredal. Han virker i lige høj grad inden for den klassiske og den rytmiske musik.

 

I 1970 stiftede han Balkan Trioen, som opnåede stor popularitet. Han er medlem af Den Danske Blæserkvintet og den grænseoverskridende multimusikgruppe Bazaar. I en årrække har han arbejdet med ”fraktal musik”, og han har i det hele taget optrådt i flere forskellige musikalske sammenhænge.

 

Det er blandt andet blevet til en bog om musik og bevidsthed – ”Ind i Musikken”. Bogen blev en bestseller og har været medvirkende til, at han i dag er meget efterspurgt som foredragsholder i mange forskellige slags forsamlinger.

 

Gennem årene har Peter Bastian modtaget en lang række priser bl.a. Jacob Gades Musikpris, Svend Bergsøefondens Formidlingspris, Rødekros Kulturpris.

 

Peter Bastian er desuden blevet populær for sin optræden i de mange tv- og radioudsendelser, som han begyndte med allerede for over 50 år siden. Seerne har bl.a. kunnet følge hans instruktion af unge musikere.