Claus Antonsen - 14/11 kl 16-18
Guldsmed Antonsen i 100 år
Odense Valgmenighedskirke

     
 

”Udstråling, ja, men uden lys ville det hele være intet. Uden lys ville alt være sort og dødt, med lys skabes intensitet og udstråling.

Lyset giver os oplevelsen, ikke blot af farvernes intensitet, men også af genstandenes former - de uformelige klumper af guld og sølv og de ædle stenes retlinede, geometriske former, både som rå og slebne. Former som inspirerer og udfordrer.”

(C. Antonsen i skriftet ”100 år med guldsmederi”)

 

Juveler Claus Antonsen er i ordets bogstaveligste for-stand en engageret fortæller, hvis entusiasme uvilkårligt smitter. I tre generationer har familien Antonsen siden 1910 haft deres virke i Odense. Mange vil kende guld- og sølvsmedjens facade i Vestergade 36 i Odense City.

 

Claus Antonsen vil fortælle og vise billeder om familiens arbejde og om nogle af de frembringelser, som guld- og sølvsmedjen har stået for gennem tiden, bl.a. spændet til bispekåben, borgmesterkæden, rektorkæden til SDU, sølvet til Langesø Skovkapel, Hans Tausens Kirke og Vor Frelsers Kirke. Desuden vil han fortælle om de guldæg, der i 28 år har været fremstillet til påske.