Jørgen Bæk Simonsen 29/2 kl 19
Den nødvendige udfordring
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Aftenens foredragsholder, Jørgen Bæk Simonsen, er forsker, historiker og religionshistoriker med speciale i arabisk og islamisk historie. I perioden 2001 - 2005 var han direktør for Det Danske Institut i Damaskus i Syrien. I dag er han ansat som professor ved Institut for Tværkul-turelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. I 1988 erhvervede han sin doktorgrad på en afhandling om islamisk beskatning. Han har skrevet en lang række værker om Islam, henvendt til et bredere publikum.

 

Grundet hans store faglige viden og indsigt kombineret med en klar argumentationsform bliver han ofte indbudt som deltager i debatarrangementer i radio og fjernsyn.

 

Jørgen Bæk Simonsen vil i aftenens foredrag "Den Nødvendige Udfordring - de folkelige oprør i den arabiske verden i foråret 2011" redegøre for de grundlæggende udfordringer, der gennem vinteren og foråret 2011 forårsagede store folkelige demonstrationer i alle dele af den arabiske verden med krav om reformer.

 

Utilfredsheden havde mange steder samme udspring, men der var også betydelige forskelle fra det ene land til det andet, og disse forskelligheder vil også blive belyst. Endeligt forsøges der draget nogle konsekvenser for forholdet mellem Den arabiske Verden og resten af det internationale samfund.

 

Pris: kr. 30,- som inkluderer en forfriskning.