Kim Arne Pedersen - 29/3 kl 19:00
Grundtvigs liv i ord og toner
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Det er ikke til at komme uden om Grundtvig, han er her og der og alle vegne. Valgmenighedspræst, cand.theol. og ph.d. Kim Arne Pedersen vil i dette foredrag fortælle Grundtvigs bevægede livshistorie fra han kom til verden i Udby Præstegård i 1783, til han lukker sine øjne i villaen ”Store Tuborg” i 1872 som en landskendt skikkelse med en stærk bevægelse i kirke og folkeliv som et synligt resultat af sit virke. Hans ideer om oplysning og dannelse har fået fornyet aktualitet i et uddannelsessystem, hvor der testes som aldrig før.

 

N.F.S. Grundtvig er den hyppigst repræsenterede digter i Den Danske Salmebog, og han er en institution i dansk ånds- og samfundsliv.

Grundtvigs liv og digtning hænger uløseligt sammen, og undervejs i Kim Arne Pedersens fortælling synger vi nogle af Grundtvigs salmer og sange.

 

Kim Arne Pedersen er født i 1957. Han har virket som forsker og underviser på Århus Universitet og i Vartov med Grundtvig og Grundtvigianismen som speciale og har skrevet ph.d. afhandling om Grundtvigs filosofi. Siden 2004 har han været præst i den grundtvigske valgmenig-hed i Odder. I årenes løb har han holdt talrige foredrag rundt i landet.