Vandretur

12/5 kl 10:30 - ca. 12:30
Klakkebjerg
og langs Brænde Å
(Mødested: P-pladsen v. DDS Skovbrynet
Ørsbjerg Skovvej 21, 5560 Årup)

     
 

Naturvejleder Karen Mann vil føre os til Klakkebjerg og gennem Brænde ådal. Der vil blive fortalt om det specielle landskab og den naturpleje med genopretning, der er foretaget her. Forårsblomster og specielle planter i området vil blive vist og gennemgået. Men den særlige naturoplevelse ved at bevæge sig til fods i området er dog nok det mest bemærkelsesværdige.

 

Indtil 2005 blev et stort areal ved Klakkebjerg benyttet til dyrkning af juletræer, men i dag kan man iagttage, hvordan vilde urter nu overtager området igen. Målet er at holde arealet indhegnet og afgræsset, og der arbej­des for, at offentligheden kan få adgang til stier langs Brænde Å.

 

Åen er Vestfyns længste vandløb på 28 km med udspring nær Tommerup Stationsby. Fra Aarup til Håre løber den i en op til 20 m dyb slugtlignende dal, der er skabt af smeltevand i slutningen af sidste istid. Over en strækning på 9 km falder vandet ca. 40 m, men har alligevel bevaret sit smukke slyngede løb. Vandkvaliteten er god, og det har bidraget til, at havørreder hvert efterår trækker op fra havet for at gyde.

 

Området er fra 2007 overgået til Naturstyrelsen.

 

Turen er ikke egnet for gangbesværede.

 

Husk madpakke, drikkevarer og fornuftig påklædning samt terrængående fodtøj.


Maks. deltagerantal 40 pers