Agnethe Bjørn - 6/9 kl. 19:00
Komponistens Hustru -
Billedhuggerinden

Odense Valgmenighedskirke

     
 

Aftenens fokus er på Carl Nielsens hustru Anne Marie Carl Nielsen. Hun var en stor kunstner, som kom til at stå i skyggen af sin mands berømmelse. Hun var i forrige århundrede langt mere kendt i Tyskland og Frankrig end i Danmark. Denne kvinde og hendes værker bør der lægges mere mærke til.

Agnethe Bjørn er en alsidig skuespiller, som nu har været på scenen i mere end 50 år.
Da hun i 1960 startede på Studenterscenen i Århus, begyndte en karriere, som nu har varet i over 50 år.
I 1962-65 var det Ålborg Teaters elevskole, dernæst Det danske Teater i nogle år, og så fulgte forskellige teaterscener, Gruppeteatret og 4 års cabaret-teater i Oslo.
Atter hjemvendt til Danmark var det Odense Teater og hendes eget teater, ProjektTeatret, som senere blev til Teatret Katakomben, der blev hendes omdrejningspunkt.
På kælderscenen i Vintapperstræde spilledes Shakespeare-collage, Det tabte Paradis, Peer Gynt og ”Fra alle os til alle jer…”
Fra 2001- 2010 spillede Katakomben i en mongolsk yurt, og tusindvis af strålende barneøjne har set på eventyrspil, og voksne musikglade mennesker har moret sig over skillingsviser og sunget med på folkeviserne, når skuespillere og folkemusikere gav historien vingesus i det dejlige teaterrum.
Nu er yurten blevet til et cirkustelt, og de fleste skuespillere er fløjet videre til nye roller.
Men hun selv og flere af musikerne kan man stadig møde ”på landevejen”, når de er ude for at underholde med muntre og seriøse programmer.

Fem store fotostater viser Anne Marie Carl-Nielsens skulpturer, og gennem hele foredraget synges fællessange med melodier af Carl Nielsen.

Fællesmøde med Odense Valgmenighed.

Pris: kr. 30.- som inkluderer en forfriskning.