Samuel Rachlin - 20/9 kl. 19:00
Putins Rusland
Odense Friskole

     
 

Emnet belyses af Samuel Rachlin, der er uddannet cand. phil. og M.S. fra Columbia Graduate School of Journalism. Han har arbejdet som journalist, udenrigskorrespondent samt informationschef og medierådgiver i Verdensbanken. I en periode var han også kommunikationsdirektør i den danske investeringsbank Saxo Bank. I dag har han sit eget rådgivnings- og kommunikationsfirma Rachlin Communications i Washington.
En mere solid baggrund til belysning af udviklingen i Rusland fra Sovjettiden og til Putins Rusland i dag kan man næppe forestille sig. Han er født under forældrenes 16 år lange tvangsdeportation til Sibirien, hvor han har haft sine første to-tre skoleår i et system af den ægte, uindskrænkede Stalinkult. Ved forstående menneskers hjælp kom familien under den danske statsministers officielle statsbesøg i Sovjetunionen i søgelyset, og de fik i 1957 mulighed for at rejse til moderens hjemland - Danmark.
Såvel forældrene Rachel og Israel Rachlin samt Samuel har med stor menneskelig varme beskrevet de mennesker, familien mødte på deres vej gennem de sibiriske ødemarker i barske omgivelser og et hårdt klima.
Samuel Rachlin har på nærmeste hold fulgt udviklingen fra Stalins Sovjetunionen over Khrusjtjovtiden, Gorbatjovs perestrojka og Jeltsins kaos med økonomisk nød til Putins Rusland med frås og umådeholden berigelse hånd i hånd med mafiakriminalitet, likvideringer og korruption. Det har fået fortidens danske gullaschbaroner til at ligne søndagsskolebørn.
Se også omtalen af filmen ”Putins kys”