Samtaleaften - 27/9 kl. 19:00
Etiske dilemmaer
Odense Friskole

     
 

Arrangeret af: Odense Friskole, Odense Valgmenighed, Odense Højskoleforening i samarbejde med Grundtvigsk Forum

Etik er limen mellem mennesker.
Den beskriver de grundlæggende regler for god menneskelig adfærd. Den fortæller, hvordan vi bør gøre. Etikken er med til at sætte normerne for forholdet mellem os og forholdet mellem os og samfundet. Vi har ikke alle sammen det samme etiske grundlag, og derfor har vi også forskellige holdninger til, hvilke værdier, der vejer tungest.

Det etiske dilemma opstår, når det ikke er entydigt, hvordan man skal handle over for et andet menneske.

Når vi lever i samfund med hinanden, skal vi tale sammen om etiske dilemmaer, så vi lærer at forstå, hvad der er på spil både indenfor og udenfor vores egen horisont.

I Grundtvigsk Forum synes man, det er værd at diskutere disse vigtige dilemmaer, og de har derfor udarbejdet et sæt samtalekort med nogle udsagn om forskellige etiske dilemmaer og dertil hørende spørgsmål til at sætte en samtale i gang – om alt fra sundhed, sygdom, alkohol og stofmisbrug til global opvarmning.

Aftenen indledes af GF´s formand Torsten Johannessen, som også vil være tovholder. Vi ser gerne mødedeltagere fra flere forskellige kredse.

Pris: kr. 30.- som inkluderer en forfriskning.

Af hensyn til planlægningen bedes man tilmelde sig på forhånd til Henni Ahlefeldt-Laurvig, Blåbærvej 104, 5260 Odense S fra mandag den 20. august kl. 10 til torsdag den 13. september på tlf. 6614 0980 eller pr. mail: ahle-vig@galnet.dk.

Kontingent kan denne aften indbetales til kassereren fra kl. 18.00.