Weekendophold - 19-21/10
Skærum Mølle & Nørre Vosborg
 

     
 

I stedet for det ”strandede” ugeophold på Vallekilde Højskole tilbyder vi nu muligheden for et weekendkursus på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, der drives af en fond med Gudrun Aspel som formand og daglig leder. Gudrun Aspel var med en baggrund som psykolog og seminarielærer i 1986 én af initiativta­gerne til centerets oprettelse og drift som center for kursusvirksomhed, foredrag, studiekredse og museumsvirksomhed. Hun er en ildsjæl og har modtaget ridderkorset for sit virke. Det er centerets formål at fremme idéen om Folkeuniversitetet som bindeled mellem videnskab, kunst og samfund – at drive stedet som et center for folkelig og åben universitetsundervisning.

Der bliver indkvartering på såvel Skærum Mølle og herregården Nørre Vosborg, som ligger blot et par km derfra. Forplejningen vil foregå skiftevis de to steder.

Der er udsendt særskilt indbydelse til foreningens medlemmer om dette kursus, som foruden information om de to lokaliteter vil omfatte sangaften med Erling Lindgren, foredrag med Peter Hedegaard, med Lars Morell om Per Kirkeby, med Peter Aabo Sørensen om Søren Kierkegaard, med Gudrun Aspel om Martin Buber, besøg i Vedersø Kirke og Kaj Munk Museet med foredrag og afsluttende med foredrag i Stadil Kirke om I.C. Christensen ved Gertrud Yde Iversen.

Vi kører i bus fra Dannebrogsgade fredag den 19. oktober kl. 13 og forventes at være hjemme igen søndag den 21. oktober ca. kl. 19:30. Der udsendes invitation til foreningens medlemmer og denne er lagt på hjemmesiden.
Skærum Mølle