Odense Højskoleforening - 20/1 kl 16-17:30
Air Concertante in Concert
Odense Valgmeninghedskirke

     
 

Navnet ”Air Concertante” henviser både til satstypen ”air” og til ensemblets instrumenter, som alle – hver på deres egen karakteristiske måde – skaber tonerne ved hjælp af luft.
Ofte forbindes saxofonen med jazz og populærmusik, men instrumentets klassiske rødder taget i betragtning har det været nærliggende at sammensætte en trio med saxofonen og orglets fascinerende klangverden i tæt og farverigt samspil.
De musikalske rammer er brede, eftersom ensemblet arbejder med originalkompositioner, arrangementer af klassiske værker og nutidig kompositionsmusik – ofte i form af værker tilegnet trioen. Koncerten vil derfor indeholde såvel ensemblespil som solistiske indslag.
Air Concertante er en klassisk trio bestående af de to odenseanske saxofonister Carsten Sindvald og Finn Henriksen henholdsvis organist og kirkesanger ved Odense Valgmenighedskirke samt Torben Krebs organist ved Ansgars Kirke. Han er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium. Foruden organist og korleder ved Ansgars Kirke er han en travl koncertgiver i mange forskellige sammenhænge, jurymedlem ved orgelkonkurrencer og kirkeministeriel orgelkonsulent.
Carsten Sindvald, klassisk saxofonist, har optrådt som solist med flere danske symfoni- og strygeorkestre. Han er en meget aktiv kammer- og jazzmusiker i en række sammenhænge, bl.a. også i hans egen jazzkvartet Sindvald Group.
Carsten har også haft opgaver som komponist og arrangør for såvel orkestre som teater, samt dirigent for Odense Teaterkor.
Finn Henriksen har sideløbende med studieforløb deltaget i adskillige jazz masterclasses hos bl.a. Ray Pitts og Thad Jones. Han har arbejdet som studiemusiker, i teaterorkestre og assisteret i symfoniorkestre.
Finn er er fast medlem af det professionelle fynske bigband Tip Toe Bigband.

Fælleskoncert med Odense Valgmenighed

Pris: kr. 30.- som inkluderer en forfriskning.