Ole J. Knudsen - 17/4 kl. 19:00
Det alternative og anden moderne overtro
Odense Fagskole

     
 

Der er alt for ringe tilslutning til de naturvidenskabelige studier, og samtidig breder den organiserede uvidenskabelighed, som ofte kaldes “Det Alternative” sig i form af pilekviste, jordstråler, stjernetydere, helende krystaller og utallige andre former for overtro og bondefangeri.
I foredraget tager vi fat om nogle af disse nælder og rykker til for at få et kig på rødderne til det miskmask af usaglighed, overtro, nyreligiøsitet og pseudovidenskabelighed, som ligger bag. Foredragsholderen følger udviklingen inden for en række af disse “moderne myter” både via sit arbejde på Steno Museet i Århus og igennem deltagelse i Skeptica-gruppen. Interesserede kan forberede sig f.eks. ved at kigge på natsiderne under www.skeptica.dk.

Ole J. Knudsen er planetarieleder på Steno Museet i Århus og bestyrer på Ole Rømer-Observatoriet. Han er B. Sc. i astronomi og fysik fra Århus Universitet og har gennem en årrække været fast knyttet til programmer i radio og fjernsyn, hvor han dels har fortalt om astronomi og dels har besvaret spørgsmål fra lyttere og seere om astronomiske emner. Han bruger bevidst humor for at trænge igennem med sine budskaber, og han ved godt, at nogle forskere slår korsets tegn for sig, når de hører hans måde at udlægge videnskaben på. Men den anderledes facon virker. Det vidner blandt andet lyttertallene til programmet "Hallo Derude" i DR om.