Hanne Rosenberg - 1/5 kl. 19:00
Carl Jacobsen - Brygger på Carlsberg
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Carl Jacobsen (1842 – 1914) slog gennem sit liv og virke sit navn fast som sin samtids førende brygger og mæcen. Han var ud over at være brygger på Carlsberg passioneret kunstkender og samler. En excentrisk og berejst ildsjæl og igangsætter, som ønskede at give noget tilbage til det samfund, der havde været med til at skabe hans enorme formue.
Han satte sig for at ”forskjønne livet for de levende” og sammen med den foretrukne arkitekt Vilhelm Dahlerup blev han Københavns store bygmester i slutningen af 1800-tallet. Med Ny Carlsberg Glyptoteket, opstilling af skulpturer og klassiske kunstværker i kopi i Hovedstadens nyanlagte parker og anlæg, initiativtager til Den Kgl. Gipsafstøbningssamling, donationer til oprettelse af kunstmuseer i provinsen og Kunstindustrimuseet i København blev grunden lagt til Ny Carlsbergfondet, som stadig efterlever hans idealer til fordel for ”de skjønne kunster”.

Carl Jacobsen byggede Jesuskirken i Valby, hvor bryggerfamilien ligger begravet i krypten under kirkens kor.
Foredragsholder Hanne Rosenberg har været sognepræst i Jesuskirken siden 1996.

Der vil i september 2013 blive arrangeret ekskursion til København for bl.a. at se Jesuskirken og Ny Carlsberg Glyptoteket. Frokost på Vartov. Hanne Rosenberg vil medvirke. Udførligt program udsendes senere.

Fællesmøde med Odense Valgmenighed

Pris: kr. 30.- som inkluderer en forfriskning.