Udflugt - 14/9 kl. 7:30-18:30
Bryggerens København
Mødested: Dannebrogsgade

     
 

Ved foredragsaftenen den 1. maj fortalte Hanne Rosenberg om baggrunden for Carl Jacobsens kolossale indsats som erhvervsmand og som kunstsamler. Han satte sig for at ”forskjønne livet for de levende”.

Der blev lagt op til at foretage en ekskursion til København for bl.a. at se Jesuskirken og Ny Carlsberg Glyptoteket. Det bliver lørdag den 14. sept. med bus fra Dannebrogsgade.
Carl Jacobsen indviede Jesuskirken i 1896. Det blev ikke alene en markering af Jacobsens virketrang og evner som kirkebygger og kunstkender. Det blev også familiens gravkirke.
Da faderen uventet døde under et ophold i Rom i 1887 midt under kirkebyggeriet, blev det Carls ønske at indrette en gravkrypt under kirkens kor for at ære sin fars minde og slægten for eftertiden. Krypten har som forbillede Karl den Stores gravkapel i Aachen Domkirke.
Kirken skulle ”overgå alle de andre kirker i København i skønhed”. Endvidere skulle kirken hente sit formsprog fra de sydeuropæiske kirker.

Hanne Rosenberg, sognepræst ved Jesuskirken vil vise os rundt og fortælle om kirkens tilblivelse og dens udsmykning.
Vi går derefter fra Jesuskirken ind i Søndermarken til Cisternerne, som oprindeligt blev anvendt til byens vandforsyning, men nu er museum for moderne glaskunst.
Samlingen består af 40 forskellige værker. Samspillet mellem kunstværkerne, museets rumforhold samt kunstlyset giver en hel unik oplevelse.
Der vil også være en særudstilling af slovakiske billedkunstnere. I Slovakiet er der en stærk tradition for brug af glas i såvel kunstgenstande, design som i en billedkunstnerisk praksis.


Det anbefales at have praktisk tøj og fodtøj på, da der kan forekomme en del fugt og vand på gulvene. Herefter køres til Vartov, hvor der er frokost. Efter frokost går vi til Glyptoteket. Her vil 2 guider vise os rundt.
Den oprindelige samling på Glyptoteket blev grundlagt i 1882. Museet indrettedes i en renæssanceinspireret bygning , åbnet 1897 og udvidet 1906 med et firfløjet klassicistisk anlæg; en mellemliggende gård blev overdækket med en glaskuppel og omdannet til vinterhave med Kai Nielsens skulptur Vandmoderen som centrum. I 1996 indviedes en indre tilbygning, og efter en større ombygning genåbnede museet i 2006 med bl.a. en ny opstilling af den antikke samling. Der vil være tid til et besøg i cafeen og at gå rundt på egen hånd, inden vi returnerer til Odense.

Klokken Aktivitet
07.30    Afgang fra Dannebrogsgade. Formiddagskaffe undervejs
10.30    Ankomst Jesuskirken. Rundvisning ved Hanne Rosenberg
11.30    Gåtur til og besøg i Cisternerne i Søndermarken
12.30    Afgang fra Jesuskirken til Vartov.
13.00    Frokost incl. kaffe på Vartov
14.00    Gåtur til Glyptoteket
14.30    Rundvisning
15.30    Tid til fordybelse på egen hånd og evt. cafebesøg for egen 
            regning
16.30    Afgang fra Glyptoteket
18.30    Ankomst Dannebrogsgade

Pris: 475,- pr. Person - Deltagerantal: max. 54 personer

Bindende tilmelding fra mandag den 19. august kl. 10.00 til fredag den 23. august.

Lisbeth Land mail:        land@dsa-net.dk  tlf. 6617 0442
Helene Sønderby mail:  helene@mobil.dk  tlf. 6618 9201

Først efter accept af tilmelding betales til:
                       reg. nr. 6845 – konto 1334582