Henrik Jensen - 24/10 kl. 19:00
Det ordentlige menneske
Odense Fagskole

     
 

Vi lever i en tid med normopløsning, hvor stadig flere nægter at acceptere grænser og påtage sig det ansvar og de forpligtelser, der er forbundet med et fællesskab. Stadig flere fikseres i rollen som offer og undviger bevidst et personligt ansvar.

Det ordentlige menneske er et, som ikke bare kan opføre sig pænt og imødekommende over for andre, men på mærkværdig vis er i stand til at se tingene også fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med en vis distance. Det er et, som kan se sig selv i forhold til pligten, ikke bare til rettighederne, som formår at trække grænser for sig selv, men vel at mærke også for andre; som kan stille krav, også til andre.
Det ordentlige menneske giver sit eget liv værdi ved at give andres liv værdi. Det er en genvej til et fællesskab uden de store ideologiske armbevægelser.
Det er aldrig for sent at blive et ordentligt menneske!

Henrik Jensen er lektor i historie ved Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet. Han har udgivet flere bøger, heriblandt ”Det ordentlige menneske” fra 2009, hvorfra aftenens overskrift og emne er hentet.