Martin Bigum - 12/11 kl. 19:00
Lystvandring i kunsten
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Multikunstneren Martin Bigum (f.1966) har markeret sig på den danske kunstscene som et af dansk kunsts absolut største talenter. Han siger, at kunst er at skabe nyt nærvær.
De seneste to år er Martin Bigum kendt som en strålende formidler. Gennem Danmarks Radios populære tv-program: Kunstquizzen, har han lært en bred offentlighed, at god kunst og forståelse af kunst er andet og mere end et spørgsmål om personlig smag.

Om sit PowerPoint - foredrag: Lystvandring siger Martin Bigum:

”at jeg fortæller om nogle grundlæggende barndoms- og ungdoms-inspirationer, tager de vigtigste værker fra 1990 og frem til i dag og kloner dem med kunstneriske og personlige faktorer. Jeg vil fortælle om ideerne og processerne undervejs. Dermed kommer vi ind på min arbejdsdag, og hvorfor jeg helt basalt ikke kan være andet end billedkunstner og digter. Som en følge af det kommer vi også ind på, hvordan jeg hele tiden skal revurdere mit eget greb i kunstens materiale og ånd for at finde et nyt interessant kunstnerisk ståsted. Min ”lystvandring” er et kig ind bag scenetæppet; om bag malerierne, ind i individ, proces, værk og samtid”