Birgitte Stoklund Larsen - 10/4 kl. 19:00
Menneskesyn - Er det noget vi bruger?

Odense Fagskole

     
 

Grundtvigsk Forums akademileder og redaktør af Dansk Kirketidende Birgitte Stoklund Larsen, der til daglig kommenterer aktuelle etiske og politiske spørgsmål, vil belyse dette væsentlige emne. Birgitte er cand. theol. fra Aarhus Universitet og har siden taget en supplerings-uddannelse i praktisk formidling ved Institut for Retorik ved Københavns Universitet. Hun har arbejdet med redigering af tidsskrifter samt været kulturredaktør samt kronik- og debatredaktør ved Kristeligt Dagblad.

Hvad betyder vort menneskesyn i det daglige? Hvad betød det f.eks. i Nazityskland, i DDR og andre kulturkredse? Og hvad betyder det for os i dag i vort forhold til omverdenen og de mennesker, vi omgås?

For Grundtvig adskiller mennesket sig fra dyrene ved at have sprog og bevidsthed. Sådan er det skabt, og det har derfor mulighed for at forholde sig til sig selv og de omgivelser, som det er en del af: F.eks. historien, kulturen, religionen og samfundet. Derfor er oplysning et kodeord i Grundtvigs forestilling om skolen og højskolen, hvor formålet er at gøre mennesket i stand til at deltage i alt det, som livet kræver.