Rune Lykkeberg - 4/6 kl. 19:00
Grundlovsmøde
Odense Fagskole

     
 

I 2014 falder grundlovsdag på en torsdag, og for en gangs skyld fejrer vi dagen i forvejen. Det bliver journalist, redaktør og debattør Rune Lykkeberg, der holder grundlovstalen. Rune Lykkeberg har læst filosofi og litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Han har arbejdet som journalist ved månedsbladet Press - og siden 2005 været tilknyttet Information som redaktionschef for weekend og kultur. Derudover optræder han ofte i den offentlige debat som politisk kommentator.

I ”Kampen om sandhederne” (Gyldendal 2008) beskriver han med afsæt i folketingsvalget 2001 det kulturradikale borgerskabs storhed og fald lige fra dr.phil. Hans Hauge, der i Information kaldte ham en ”ny Villy Sørensen” til Bent Blüdnikow, der i Berlingske Tidende kalder ham for ”en ung begavet og muligvis venstreorienteret skribent”.

Rune Lykkeberg modtog i 2009 Berlingske Journalisters Pris samt Georg Brandesprisen, og på grundlovsdag i 2011 modtog han Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet, som forpligter ham til at gøre en særlig indsats for demokratiet.

Hvad vil Rune Lykkeberg kommentere til grundlovsmødet 2014? Hvilke aktuelle spørgsmål er oppe i tiden til den tid, og hvad optager danskerne i sommeren 2014?