Højskoleophold - 12/9-14/9
Brandbjerg Højskole

     
 

Brandbjerg Højskole er indrettet i en tidligere herregård, hvis historie er kendt tilbage fra 1500-tallet. Den nuværende hovedbygning er fra 1787, og skolens samlede areal udgør nu 50 ha, som fortrinsvis består af urørt naturskov, der beklæder Grejsdalens stejle sider. Brandbjerg Herregård blev til højskole i 1948 og var i den første tid håndværkerhøjskole men blev siden til almen højskole

I 1970 blev højskolen udvidet med et kvadratisk kursuscenter tegnet af Friis og Moltke, og senere er der tilbygget idrætshal, værksteder og musikhus.
Skolens formål er bl.a. at fremme forståelsen for erhvervs- og arbejdslivets rolle i samfundet og betydningen af det enkelte menneske samt at fremme kendskabet til det europæiske samarbejde indenfor EU.
Højskolens forstander Simon Lægsgaard og kursusleder Mai-Britt Riis Pedersen vil sammen med enkelte gæsteinstruktører følge vores færd på højskolen.

Den foreløbige plan er, at vi kører med bus fra Odense kl. 13 og gør ophold ved Hopballe Mølle, hvor ejeren i 6. generation vil fortælle stedets historie. Derefter runder vi Kongernes Jelling, inden vi bliver indkvarteret på højskolen fra kl. 17. Hver morgen vil der være flaghejsning samt morgensamling, og programmet vil desuden bl.a. omfatte foredrag med erhvervschefen i Vejle, præsentation af Grejsdalen, Dostojevskijs liv og tro, Cobra-malerne – og selvfølgelig fællessang.

Prisen for opholdet er 1950 kr. for indkvartering på dobbeltværelse, og tillægsprisen for enkeltværelse er 300 kr. Prisen inkluderer ophold, fortæring samt linnedpakke på værelserne, der alle har bad og toilet.

Invitation udsendes til alle medlemmer omkring begyndelsen af december 2013.