Povl Chr. Balslev - 4/9 kl. 19:00
Sangaften
Henriette Hørlücks Skole

     
 

Sæsonen indledes med en sangaften med Povl Chr. Balslev, der til daglig er organist, klokkenist og kantor ved Vor Frue Kirke i Svendborg. Han er desuden komponist af korværker, teatermusik, musik til dokumentarfilm og meget mere. Herudover er det blevet til over 100 melodier til både børne- og voksensange.

En fortid som højskolelærer fornægter sig ikke, og han har gennem de sidste 15 år holdt foredrag rundt omkring i hele Danmark - bl.a. for os om Th. Aagaard på Ryslinge Fri- og Højskole i januar 2013. I 2009 skrev han bogen ”Th. Aagaard - komponist og musikformidler i den folkelige sangs tjeneste” om fællessangens op­blomstring i starten af 1900-tallet.

Mange vil have hørt hans indledninger til nogle af DR P4 Fyns mere end 100 indslag med ”Syng med DR Fyn og Den Blå”.
Povl Chr. Balslev vil denne aften gennem fortælling om den danske sang og dens tradition tage os med på en rejse til flere hundrede års fællessangstradition. Hvordan har den udviklet sig, hvordan ser dens vilkår ud i dag, og har den en fremtid? Der vil blive sunget både nye og gamle sange, og der vil blive fortalt om og demonstreret, hvad der er ”en god melodi”.