Saliha Marie Fetteh - 17/9 kl. 19:00
Mit liv i Irak
Sct Knuds Gymnasium

     
 

Saliha Marie Fetteh, der til daglig underviser i arabisk og kulturforståelse som ekstern lektor ved Center for Mellemøststudier ved SDU og VUC i Odense, vil berette om sin skæbne og sine oplevelser gennem de otte år, hun boede i Irak.

Saliha blev født i Skagen men flyttede som teenager med sine forældre til Vollsmose i 1974. Som 24-årig blev hun gift med en herboende irakisk flygtning, som imidlertid ikke kunne finde sig til rette i Danmark, og derfor flyttede det unge par til Irak i 1987. Der studerede hun arabisk sprog og kultur, men hendes mand kunne ikke klare sig i sit hjemland og flygtede igen - uden Saliha. Som kvinde kunne hun ikke forlade landet uden sin mands skriftlige tilladelse, og derfor blev det til otte år, en Golfkrig og en embargo under Saddam Husseins diktatur, inden hun igen i 1995 kom tilbage til Danmark.

Hendes tilværelse i Irak var præget af fattigdom. Tilbage i Danmark tog hun en læreruddannelse efterfulgt af studier i arabisk som sidefag samt en kandidatgrad i moderne Mellemøststudier på SDU. Saliha er kendt som en ivrig debattør og har siden april 2014 været en del af Mangfoldighedsrådet i Odense.