Viggo Madsen  - 11/11 kl. 19:00
"En flodhest går om hjørnet"
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Hvad får vi ud af at læse lyrik?

Nogle gruer bare ved tanken, men måske kan denne aften åbne vore øjne. Forfatter, bibliotekar Viggo Madsen har fra sine helt unge år været optaget af at skrive. Som 17-årig fik han en gammel kasseret elektrisk skrivemaskine, som slog gnister, mens kærlighedsdigte til skildpadden Lola flød i en lind strøm.

Meget har ændret sig siden da.
I 1966 udkom romanen "Brandmand på to hjul", men lyrikkens sprog var og blev det væsentlige, så ved siden af sit arbejde som bibliotekar i Odense har Viggo Madsen skrevet og udgivet mange, meget roste prosa-digtsamlinger, blev i år 2000 tildelt Aarestrup medaljen og er nu fuldtids-forfatter støttet af Statens Kunstfond.

"Lyrik er, nu som før, ikke noget, man lever af - det er noget man lever for. Generelt kan man sammenligne lyrikken med professionel boksning, der ligger ret mange øretæver ude på vejen!" siger forfatteren, der på et spørgsmål, om han kan blive vred på sproget, svarer: "Sproget er en kilde til stadig glæde og undren. Det er ikke noget, man bliver vred på - men nok noget, man kan blive vred med".

For Viggo Madsen er digtningen alvorligt arbejde, men humoren er dog med i mange af hans værker, nogle er blevet sammenlignet med Benny Andersens og Halfdan Rasmussens. Det vil også komme til udtryk denne aften i fortællingen om det at være digter. Der bliver tid til oplæsning, til spørgsmål og svar, og vi kan få åbnet øjnene for værdien i at læse lyrik.

Nogle af os har meget til gode.

Mødet er åbent for alle.
Pris: kr. 30,- som inkluderer entre, kaffe/te og kage.