Ida-Marie Vorre - 15/1 kl. 19:00
Mennesket Carl Nielsen
Odense Friskole

     
 

I 2015 kan vi fejre Carl Nielsens 150 års fødselsdag.

Komponisten Carl Nielsen (1865-1931) er uden sammenligning den mest kendte og anerkendte danske komponist. Hans værk spænder vidt fra en elitær, symfonisk musik til folkelige sange som - ’Jeg ved en lærkerede’ og ’Jens Vejmand’, fra ’Blæserkvintetten’ til ’Fynsk Forår’. Men hvem var han, denne Carl Nielsen?

Museumsinspektør Ida-Marie Vorre, Carl Nielsen Museet, tegner et portræt. De biografiske nedslag suppleres af eksempler fra hans righoldige musikalske produktion.
 
Carl Nielsens fødselsdag fejres såvel i Danmark som i udlandet. Vi skal gøre status over Carl Nielsens position i samtiden såvel som i dag, og vi ser nærmere på, hvordan hans jubilæum markeres. Det hele krydres med fællessang og masser af sjove anekdoter.

Ida-Marie Vorre ( f.1977) er uddannet cand.mag. i musik fra Aalborg Universitet. Siden februar 2006 ansat som museumsinspektør ved Odense Bys Museer og med fagligt ansvar for Carl Nielsen området, der dækker Carl Nielsen Museet i Odense og Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Lyndelse.