Anne-Birgitte Agger  - 26/2 kl. 19:00
”Ældre bliver spist af med uværdig mad”
Multihallen Seniorhus Odense

     
 

Anne-Birgitte Agger er direktør i Københavns Madhus.

Madhusets er et videnscenter og forandringsagentur, hvis formål er at forbedre maden og måltiderne i de offentlige institutioner. Missionen er at skabe en bæredygtig, sund og livsglad madkultur. Og at bekæmpe affodringskulturen.
Madhusets afsæt er i Københavns Kommune, hvor der dagligt serveres 60.000 måltider, købes fødevarer ind for 300 mio. kr. årligt og produceres mad i 900 køkkener af 1700 medarbejdere.

I januar 2014 havde Anne-Birgitte Agger en glimrende kronik i Politiken. Kronikkens titel var den samme som denne aftens overskrift og emne.

Anne-Birgitte Agger siger, at det afgørende kvalitetsparameter for ældremaden i Danmark er ved at blive reduceret til, at den centralproducerede mad kan holde sig rigtig længe i gaspakkede plasticbakker. For den skal kunne holde sig i 19 dage. Nitten dage!
Hendes synspunkt er, at det er letkøbt, kortsynet, for kalkulerende og forstemmende, at vi byder vores ældre ugegammel mad og fjerner køkkenerne fra deres sidste hjem. Det er en klar fejlprioritering. Det betyder et fald i livskvalitet og vil fastholde en situation, hvor mange ældre er undervægtige.

Vi er nok rigtig mange, der ikke med længsel ser frem til, at dagens hovedmåltid er 19 dage gammel, gaspakket mad i plasticbakke.