Henning Haack  - 3/3 kl. 19:00
Tid ? - set i jordens perspektiv
Odense Valgmenighedskirke

     
 

”Jorden og det liv der findes på den, er resultatet af en udvikling, der startede for svimlende 13.700 millioner år siden. Det er et fuldstændig ufatteligt tidsrum. Selv vi, der til dagligt beskæftiger os med begivenheder, der fandt sted før jorden blev til, kan ikke påstå at vi har en fornemmelse af, hvor lang tid der er gået fra universet blev til. Vi har bare vænnet os til at bruge tallene”

I foredraget vil Henning Haack fra Statens Naturhistoriske Museum gennemgå det, man lidt populært kan kalde ”Den Naturvidenskabelige Skabelsesberetning”. Hvordan blev Jorden, Solen og resten af Solsystemet til, og hvor kom byggestenene til vores Solsystem fra? Hvilke begivenheder kan have udløst dannelsen af vores Solsystem? Det er store spørgsmål som mennesket har grublet over i årtusinder, lige siden vi blev intelligente nok til at begynde at formulere spørgsmålene. Selvom vi er langt fra at forstå detaljerne i historien, gøres der i disse år store fremskridt i forståelsen af vores eget Solsystems oprindelse – og faktisk også af andre Solsystemer.

Fire af de store spørgsmål der driver os frem er: Hvorfor er vi her? Er vi alene? Er Jorden usædvanlig – eller kunne der være andre planeter med tilsvarende gode betingelser for liv? Hvorfor er der vand på Jorden?

Under temaet: Natur, Tid og Eksistens afholder vi tre aftener: Dokumentarfilmen om østgrønlandsk natur (2/2), geolog Henning Haack (3/3) og kunstfotograf Per Bak Jensen (15/4).