Generalforsamling - 25/3 kl. 18:30
Syngedrengene fra Assens
Munkebjerg Kirke

     
 

Syngedrengene fra Assens vil under ledelse af organist og kantor ved Vor Frue Kirke i Assens Finn Pedersen indlede denne aften med at synge for os i Munkebjerg Kirke.

Koret, der består af ca. 40 drenge og unge mænd, er Danmarks ældste drengekor og har fungeret uafbrudt siden 1856, men traditionen med syngende drenge i kirkerne går helt tilbage til 1500-tallet, og det var som oftest elever fra latinskolen, der underholdt ved de kirkelige handlinger.
 
Dette kor giver årligt omkring 20 koncerter både på Fyn og andre steder rundt omkring i landet. Hvert andet år tager de på turné og har bl.a. været i Italien, Sverige, Norge, Irland, Tjekkiet, Brasilien Schweitz, Italien samt USA og Canada. I 2013 gik rejsen til Sri Lanka.

Siden 1970´erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede. Drengene starter i Korskolen i 3. klasse, og efter et år kan de optages i selve koret, der øver 2-3 gange ugentlig. Der er sangundervisning med stemmetræning og hørelære. At være Syngedreng kræver et tidsmæssigt engagement sammenligneligt med elitesport.

Efter koncerten i kirken er der ordinær generalforsamling for foreningens medlemmer i det tilstødende mødelokale, hvor foreningen er vært ved aftenens traktement.