Jon Helt Haarder - 9/4 kl. 19:00
Litterært realityshow
Det selvbiografiske cirkus

Odense Valgmenighedskirke

     
 

Forfattere skriver i stigende grad romaner, hvor de selv og deres venner optræder, men er det virkelighed eller fiktion?
Har al denne selvbiografiske litteratur overhovedet nogen værdi for os?

Det vil lektor, Ph.d. Jon Helt Haarder, SDU, sandsynligvis kunne give svaret på i et interessant foredrag om denne nye litterære tendens, hvor det selvbiografiske og det fiktive løber sammen, ofte med voldsomme læserreaktioner til følge.

I sin bog "Performativ biografisme", som omhandler netop denne litterære genre, omtaler Haarder forfatterne Yahya Hassan, Knausgård, Jørgen Leth, Knud Romer m. fl. og siger bl.a. "På den ene side fremstår det som autentisk. Dette er virkeligt. Dette er kunstneren. Men samtidig er der en lige så stærk fornemmelse af, at dette er planlagt eller iscenesat".

Jon Helt Haarder er lektor på Institut for Kulturvidenskaber og underviser på Danskuddannelsen. Han anmelder også litteratur i Jyllandsposten. Med sin baggrund som både forsker, underviser og anmelder har Jon Haarder et indgående kendskab til litteraturens mangfoldigheder, som vi kan glæde os til at høre om.

Mødet er åbent for alle.
Pris: kr. 30,- som inkluderer entre, kaffe/te og kage.