Per Bak Jensen - 15/4 kl. 19:00
Tid, Mennesket, Evighed…
Odense Valgmenighedskirke

     
 

I filmen. ”Ekspeditionen til verdens ende” ser vi kunstneren og fotografen Per Bak Jensen arbejde med foto. Og vi hører ham tale med de andre om tid, evighed og mennesket ud fra et eksistentielt og teologisk perspektiv.
Denne 3. aften om ”Natur, Tid og Eksistens” skal vi både se hans billeder og høre om hans univers. Han fortæller:

”Jeg tager billeder, fordi jeg vil forsøge at finde ud af, hvad livet er. Jeg vil ganske enkelt prøve at finde ud af, hvem jeg er, og hvad det her er for et sted, og hvad i alverden jeg laver her. For skifter man ordet ”virkelighed” ud med ”livet selv”, så er det jo det, jeg gør: tager billeder af livet selv. Selvom det umiddelbart lyder patetisk.”
Andre har sagt: Per Bak Jensen beskæftiger sig med visuelle og symbolske virkninger af objekter i landskabet, hvad enten de er naturlige eller resultatet af menneskelig indgriben.
Man kunne betragte Per Bak Jensen som landskabsfotograf, men måske er det mere korrekt at kalde ham naturfotograf, da han ofte fotograferer nærbilleder i detaljer, altid med hensyntagen til formen og altid med detaljer, der indbyder os til at se nøje på billedet.
Per Bak Jensen manipulerer aldrig sine billeder, og dermed er det essentielt at fange en form for tidløshed, der med hans egne ord indkapsler ”stedernes væsen” samt kredser omkring menneskets blik på og spor i verden samt spørgsmålene: "Hvem er vi? Hvor er vi? Hvorfor er vi?".

Per Bak Jensen har haft flere særudstillinger i Danmark, bl.a. på Aros og Kunsten; derudover har han udstillet mange steder i udlandet, bl.a. Moma i New York og Bibliothèque Nationale i Paris.

Under temaet: Natur, Tid og Eksistens afholder vi tre aftener: Dokumentarfilmen om østgrønlandsk natur (2/2), geolog Henning Haack (3/3) og kunstfotograf Per Bak Jensen (15/4).