Niels Henrik Arendt - 28/4 kl. 19:00
Korset og Halvmånen - om forholdet mellem kristendom og islam

Odense Fagskole

     
 

Niels Henrik Arendt fortæller om forholdet mellem kristendommen og islam. Niels Henrik Arendt var biskop i Haderslev 1999-2013 og fra 2007 tilsynsførende biskop for Dansk Kirke i Sydslesvig. Siden 2013 har han været sognepræst i Staby-Madum i Vestjylland og Folkekirkens teologiske rådgiver vedr. Reformationsjubilæet i 2017. Ved Grundtvigsk Forums årsmøde i oktober 2013 blev Niels Henrik Arendt valgt til formand.

Islam er blevet meget synlig på verdensscenen i de sidste par tiår - også i Danmark. Mange spørger sig selv, hvilke konsekvenser det vil få, både internationalt og her hos os. Nogle begivenheder får islam til at fremstå som en meget militant og aggressiv religion. Men har den andre sider?

Foredraget rummer dels beretningen om islams opståen og udbredelse samt en kort gennemgang af dens grundlæggende kendetegn, og dels behandles spørgsmålet om forholdet mellem islam og kristendom. Der rundes af med nogle overvejelser over den danske situation - og kirkens opgave i forhold til muslimerne.