Højskoleophold - 7/8-9/8
Ry Højskole

     
 

Odense Højskoleforening og Ry Højskole indbyder fredag den 7. - søndag den 9. august 2015 til højskoledage, hvor vi tager temperaturen på demokratiet.
Fra Ry Højskoles tårn ser man mod vest himmelbjergtårnet, der blev rejst til ære for Frederik d. 7 - grundlovens giver. Mod øst kunne man, inden træerne voksede sig høje, se tårnet på Ejer Bavnehøj - rejst i anledning af genforeningen i 1920.

De folkelige bevægelser og området omkring Ry og Himmelbjerget spillede en central rolle, da den første grundlov blev til i 1849. I 2015 fejrer vi 100-året for den grundlov, der gav kvinder stemmeret i Danmark. Grundloven er senest ændret i 1953, men især samarbejdet i EU og globaliseringen udfordrer ofte dens bestemmelser.

Højskoledagene i Ry byder på en række foredrag om Blicher og de folkelige bevægelser, Kvinderne i det danske demokrati, Folkekirken - demokratiet og staten – og Danmark i Europa. Der er dømt klassisk højskole i 2 døgn med morgensamling, sangaften, foredrag, udflugt, fest og søvnmangel.

Ry Højskole har eksisteret siden 1892.
De godt hundrede år, der siden er gået, har budt på masser af store og små begivenheder. Vores arkiver er fulde af tidsbilleder, stemninger og forgangent højskoleliv.

Ry Højskole har altid taget tidens spørgsmål alvorligt. I vores behandling af dem stiller vi hinanden og os selv en række spørgsmål. Hvem vi er, hvad vi kommer af, og hvor vi er på vej hen. At være på højskole, har siden de første højskoler blev til, været en eksistentiel rejse. Nu får du muligheden for at blive en del af denne færd.

Prisen for opholdet er 1950 kr. for indkvartering på dobbeltværelse, og tillægsprisen for enkeltværelse skal forventes at blive 300 kr.
 
Invitation udsendes til alle medlemmer omkring begyndelsen af december 2014.