Jørgen Anker Jørgensen - 17/9 kl. 19:00
Sangaften
Henriette Hørlücks Skole

     
 

Årets sangaften ledes af Jørgen Anker Jørgensen, der er cand.mag. i musik og kristendom, tidligere højskolelærer og senere sognepræst på Venø og i Ølstykke. Han underviste en tid på Struer Gymnasium, inden han begyndte at læse teologi og blev præst som sin far.

Jørgen Anker Jørgensen er medlem af Grundtvigsk Forums styrelse, hvor hans særlige arbejdsområde er i samfunds- og kulturpo­litisk udvalg.
Fællessang er betydningsfuldt - ja nødvendigt, hvis et samfund skal bestå! Det sagde Grundtvig, og det er en erfaring, vi stadig må gøre ved at synge sammen i skole, kirke og samfund.

For os er det naturligt at bruge Højskolesangbogen, som udkom i den første udgave som ”Sangbog udgivet af Foreningen for Højskoler og Landbrugsskoler” i 1894. Højskolesangbogen har altid spillet en væsentlig rolle i den danske sangtradition. Den har formået at fastholde sin position, fordi dens indhold har ændret sig i takt med samfundsudviklingen fra landbrugssamfund over industrisamfund til vor tids senmoderne samfund.