Edel Thomsen - 22/9 kl. 19:00
Kunst som nødvendighed
Odense Valgmenighedskirke

     
 

Kunst er som et essentielt vitamin, der er en nødvendighed for at leve! Det er selvfølgelig en påstand, som kun kan gælde den enkeltes egen opfattelse af, i hvilken betydning kunst giver mening til tilværelsen. Med en personlig erfaring i, at kunst åbner tilværelsen og bliver en nødvendighed, fortæller Edel Thomsen om mødet med Arne Haugen Sørensens (AHS) kunst.

Som en nødvendighed blev AHS billeder en berigelse til at forstå verden og livet. Fra ”Dagligt liv i Norden” fulgte Edel Thomsen, som er studiechef ved sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, de billeder, som AHS malede med motiver af kentaurernes kamp om amazonerne, de grådige dyr og damer fra myternes verden og frem til i dag, hvor en stor del af kunstnerens værker er motiver fra kristendommens store fortællinger.

Som følgesvend til et ikonisk motiv ”Vandringsmanden” tager foredraget på en vandring gennem nogle af epokerne i Arne Haugen Sørensens billedunivers, hvor hans kunstværker igennem mange år fulgte med gennem livet før end et personligt møde, samtaler og venskab med kunstneren åbnede nye refleksioner og dybder i kunsten. Hvert penselstrøg som Arne Haugen Sørensen sætter på sit lærred er fuld af lys, farver og betydning.