Michael Böss - 8/10 kl. 19:00
Det demente samfund
Odense Friskole

     
 

Ifølge dagens trend skal alting være funktionelt, hurtigt og profitabelt. Dagsordenen skifter konstant, og hvis man ikke er først med det nyeste, taber man i det store kapløb. Eller – sådan tror vi, det er! 

Men ifølge Michael Böss, forfatter til bogen »Det demente samfund«, betyder dette et tab af historisk dannelse. Og uden bevidsthed om vores historie ved vi ikke, hvad vi kommer af, og hvor vi er på vej hen. Det er bekymrende, når vores politikere ikke vurderer, at viden om demokrati og kristendom hører hjemme på landets seminarier. Eller når de ikke kan finde midler til at markere mærkedage for centrale begivenheder i danmarkshistorien. 
Historieløsheden blandt den såkaldte politiske og kulturelle elite er efterhånden så omfattende, at det er på tide at råbe »vagt i gevær«.

Michael Böss er lektor i historie og samfundsforhold ved Aarhus Universitet siden 1998. Forinden var han i fire år lektor ved det, der dengang hed Handelshøjskolen i Århus og i 13 år freelance medarbejder på DR P1. Fra 1980 til 1993 underviste han på Lemvig Gymnasium. Siden 2006 har Michael Böss været fast kronikforfatter, kommentator og debattør i Berlingske. Fra foråret 2014 har han desuden været anmelder af bøger om historie og samfund på Kristeligt Dagblad. Ud over journalistik og videnskabelige artikler har han udgivet 15 bøger, essays og digte.