Asser Amdisen - 18/11 kl. 19:00
Fællesmøde - Grænseforeningen

Odense Friskole

     
 

På årets fællesmøde med Grænseforeningen vil Asser Amdisen fortælle om sit syn på, hvad den gode historie er. Han er født i Sønderborg, cand. mag. i historie med speciale i 1700-tallets idéhistorie med særligt henblik på dannelse af den moderne politiske tænkning, og han har bl.a. været museumsleder i Aabenraa, højskoleforstander i Ryslinge og er i dag direktør for skoleskibet Georg Stage. Sideløbende med sin karriere har han et omfattende videnskabeligt og formidlende historisk forfatterskab bag sig, og han har også lavet fjernsyn for TV2 Fyn samt været aktiv som foredragsholder i både indland og udland.

Historie betragtes i dag af mange gymnasieelever som det værste fag at komme til eksamen i. Faget forveksles med opremsninger af paver, ulykker og alenlange betragtninger over ændringer i skatteforhold. Sådan behøver det ikke at være.

I sit foredrag belyser Asser Amdisen både, hvordan den videnskabelige syge har inficeret universitetshistorikerne og giver sit eget bud på, hvordan det kan gøres anderledes og bedre - som en perlerække af gode historier fortalt med glød og engagement. Denne aften vil mange beretninger være hentet fra Sønderjylland og Fyn.