Christian Jensen - 26/11 kl. 19:00
Folkeoplysning for fuld musik

Odense Fagskole

     
 

Ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen fra dagbladet Information vil fortælle om, hvordan han ser, der går en lige linje fra højskolens klassiske folkeoplysning og fællessang til den moderne medievirkelighed. Han har indført daglig morgensang på redaktionen. Det sætter efter hans mening kreativiteten i gang.

Christian Jensen er oprindelig uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole men har siden taget en intern masteruddannelse i medier og management med ophold på Northwestern University i Chicago, og han har siden 2010 været ansvarshavende chefredaktør på Information. Inden da var han i 11 år ansat på Berlingske Tidende - de sidste fem år som medlem af chefredaktionen.

Som tidligere elev på Askov Højskole og nuværende medlem af skolens repræsentantskab ved han om nogen, hvilken betydning højskolerne har i det moderne danske samfund.

Et af de mest indflydelsesrige mediemennesker er et prædikat, Christian Jensen har fået hæftet på sig. Han blev måske især kendt i offentligheden, da han sammen med tre andre journalister afdækkede A.P. Møllers samarbejde med værnemagten under de tyske nazisters besættelse af Danmark.