Erik Boel - 13/1 kl. 19:00
Europa og Danmark i dag

Sct. Knuds Gymnasium

     
 

Europabevægelsens tidligere landsformand Erik Boel er blandt andet blevet kaldt ’jubeleuropæer’ af sine EU-politiske modstandere. De færreste er nok klar over, at landsformanden faktisk har fulgt Jens Otto Krags berømte læresætning om, at man har et standpunkt indtil man tager et nyt. Han er således gået fra at være den argeste modstander i 1972 til at være glødende fortaler for EU.

”Selvom der stadig er rum for forbedring, mener jeg ikke, man kan beskylde EU for at være udemokratisk. Tværtimod er EU det mest demokratiske internationale samarbejde, der nogensinde er set. Det gør mig enormt stolt som europæer, at vi i vores del af verden løser konflikten i Bruxelles frem for på krigsmarken, og jeg synes, det er imponerende, hvad vi har nået på så kort tid.

Erik Boel, der er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1981, har i mange år været involveret i forskelligt internationalt arbejde. Som ekspert kommenterer han ofte international politik i såvel den skrevne som den elektroniske presse.

Fakta om Europabevægelsen:
Europabevægelsen er en tværpolitisk, landsdækkende forening, der arbejder for et tættere samarbejde mellem Europas lande. Derfor er ét af foreningens kerneområder også at få afskaffet de fire danske EU-forbehold. Bevægelsen har omkring 1300 medlemmer og udspringer af Europarådet. Et andet kerneområde er derfor menneskerettigheder og mangfoldighed. Europabevægelsens vision er et integreret og demokratisk Europa, der lever i fredelig sameksistens, og hvor der er plads til at være forskellige. EU’s motto er ”forenet i mangfoldighed.” Det motto lever Europabevægelsen også efter.