Filmaften - 8/2 kl. 19:00
Mit indre hav

Odense Valgmenighedskirke

     
 

Vi viser filmen: ”Mit indre hav”, der rejser spørgsmålet om aktiv dødshjælp. Filmen følges op af to aftener om, når ulykken rammer og hvordan der kan blive et liv bagefter.
 
Den spanske film ”Mit indre hav” er igen en sydeuropæisk film, der tør tage fat i et alvorligt emne uden at blive sentimental eller lave happy ending. Med vidunderlige billeder og kunstnerisk blik fører den os lige ind i feltet om aktiv dødshjælp og hvad et godt liv er.

Filmen er fra 2004 og handler om en mand, der i 30 år har været lam fra halsen og ned. Han ønsker ikke mere at leve, men kan af gode grunde ikke selv tage livet af sig. Filmen viser de etiske, religiøse og juridiske problemer det rejser, når et menneske ønsker at få hjælp til at tage livet af sig. Men filmen handler om meget mere end det. Nemlig om alle de bånd af forskellig slags, som udgør en familie og en vennekreds.

Filmen fik Oscar-prisen for bedste udenlandske film i 2005. En af Spaniens bedste og kendteste skuespiller har hovedrollen. Filmen er instrueret af Alejandro Amenábar, og vil blive introduceret af Inger Bergeon.

Under temaet: ”Et godt liv – på trods, hvad er et godt liv?” afholdes der herudover to aftener: Jane Svendsen d. 25/2 og Anne Mette Gravgaard d. 31/3.