Johannes Riis - 7/4 kl. 19:00
Bogens overlevelse
den fysiske kontra den digitale

Odense Valgmenighedskirke

     
 

Glæden ved at sidde med en bog i hånden, nyde dens udseende og glæde sig til indholdet kender de fleste. Den fysiske bog har en værdi i sig selv. I disse år har den elektroniske bog vundet indpas hos mange læsere. Er den blot et supplement, eller er den trussel mod den bog vi altid har holdt af? Hvilken værdi har e-bogen for læseren?

Forlagsdirektør, mag. art. i litteraturhistorie Johannes Riis, Forlaget Gyldendal har gennem 36 år været knyttet til Gyldendal og siden 1994 været litterær direktør for forlaget, hvilket betyder, at aftenens foredragsholder med stor erfaring og indsigt vil fortælle om vilkårene for den fysiske bog nu og i fremtiden.

Gyldendal er grundlagt i 1770 og går for at være verdens ældste forlag. De seneste år har stor konkurrence ramt forlagsbranchen, og ikke uden sværdslag kommer man igennem de nye tider, hvor digitaliseringen vinder frem.

Johannes Riis kom til forlaget i 1979, blev dengang redaktør i Gyldendals Bogklub (som de fleste af os kender) og har siden da skrevet, talt og været aktiv på mange felter. Har oversat bøger, udvalgt og redigeret antologier af flere danske forfattere og har med stor indflydelse haft en central post i dansk kulturliv.

Vi kan glæde os til en interessant aften.