Weekendophold - 9-11/9
Løgumkloster Refugium

Refugievej 1, 6240 Løgumkloster

     
 

Vi har før prøvet at være lidt utraditionelle med højskolekurser, og i 2016 arrangeres opholdet på Løgumkloster Refugium. Temaet for opholdet er ”Livet på godt og ondt”, og forstander Helle Skaarup vil indledningsvis præsentere stedet og fortælle Refugiets historie og om de daglige aktiviteter.

Programmet kommer formodentlig til at indeholde fortælling om mennesker og natur på Nordstrand, fortælling om og koncert på Kong Frederik IX´s klokkespil, historien om krigsfangegravene fra 1. verdenskrig, fællessang og fortælling om musik og følelser v. Peter Bastian samt fortælling om Vincent van Gogh. Derudover bliver der morgensang i Kapitelsalen, rundvisning på Refugiet og i klosterkirken med beretninger om cisterciensermunkene samt mulighed for at deltage i gudstjenesten søndag formiddag.

Ved et deltagerantal på 80 personer bliver fordelingen på 20 enkeltværelser og 30 dobbeltværelser, og prisen forventes at blive 2.000 kr. på dobbeltværelse og 2.300 kr. på enkeltværelse.

Løgumkloster Refugium blev etableret i 1960 med det formål at skabe rammer for ro, fordybelse og nye erkendelser tilrettelagt på folkelig, national, kulturel og kirkelig baggrund. Refugiet blev tegnet af Rolf Graa og Richard Aas i slutningen af 1950´erne. De 47 værelser, pejsestue, spisesal og øvrige fællesrum er udstyret med designklassiske møbler, og rummene er placeret omkring en atriumhave.

Stedets arkitektur og indretning udstråler ro, og de menneskelige relationer emmer af venlighed og nærvær med plads til at tænke og sanse. Fra Refugiet er der direkte adgang til den smukke klosterkirke og Kapitelsalen, hvor man på alle hverdage kan deltage i den stemningsfyldte morgensang. Hver aften er der desuden aftensang i kirken. Et særligt kendetegn på Løgumkloster Refugium er den faste rytme, som man kan læne sig ind i.

Refugiet ligger i et skønt naturområde med Bredeå, der slynger sig gennem landskabet, og med Draved Skov og Kongens Mose ikke langt derfra. Endelig må man ikke glemme Løgumkloster by og den maleriske markedsplads.

Invitation udsendes til alle medlemmer omkring begyndelsen af december 2015.