Flensted-Jensen - 1/12 kl. 19:00
Adventsmøde

Munkebjerg Kirke

     
 

Kirsten og Jørgen Flensted-Jensen fortæller ved adventsmødet om fire vintermåneder i den danske kirke i Edmonton, som ligger på den Canadiske prærie tæt ved Rocky Mountains.
I ord og billeder fortælles om et gensyn med Canada og om et møde med en dansk immigrantmenighed. Der fortælles og vises billeder fra livet blandt danske udvandrere, der forlod Danmark for mere end 50 år siden, men som stadig nærer stor kærlighed til deres gamle fædreland.

I en periode på 8 år rejste Kirsten og Jørgen Flensted-Jensen som gymnaster og ledere af Erik Flensted-Jensens gymnastikelitehold til USA, Canada og Mexico. Senere blev de sammen med deres børn i en årrække udstationeret i Afrika for Folkekirkens Nødhjælp.

Under den store tørke- og hungerkatastrofe midt i 80´erne skiftede de sikre jobs som henholdsvis lærer og ingeniør i Danmark ud med en opgave som nødhjælpskoordinatorer i Ethiopien, Mozambique og Sudan.

Senere skete der igen et skift i familiens liv, idet Jørgen Flensted-Jensen efter et selvstudium i teologi i en alder af 55 fik arbejde i den danske folkekirke. Det blev til 12 år som landsbypræst i Brylle, inden parret igen blev udsendt - denne gang af DSUK (Danske Sømands- og Udlandskirker) til Canada som præstefolk for danske immigranter. Et vikariat som præstepar ved den danske kirke i Bruxelles samt et vikariat ved Munkebjerg Kirke hører til blandt de hidtil seneste aktiviteter.