Christian Lygum - 6/4 kl. 19:00
Tempeljægeren fra Egtved

Odense Friskole

     
 

Der er ikke mange, som kan konkurrere med Indiana Jones. Men Christian Lygum Christensen fra Egtved kan. Han var yngste medlem, da han blev optaget i Eventyrenes klub. Han har gennemrejst Centralamerika flere gange og har været på adskillige ekspeditioner, der alle har været rettet mod uopdagede mayatempelbyer med pyramider og grotter.

Som den første dansker fandt han mayategninger på klippevægge under en ekspedition i Guatemala i 2006, og i 2008 åbnede han en ca. 2.000 år gammel uberørt mayagrav.

I Danmark havde han forud for ekspeditionerne i sit eget Cessna-fly trænet sig i at finde allerede kendte gravhøje, så han bedre blev i stand til at finde resterne af de gamle ruiner fra fly i op til 1500 fods højde.

I 2013 gennemførte Christian Lygum Christensen en mayaekspedition der var den første i 66 år og forud kun var gennemført af den danske mayaforsker, opdagelsesrejsende og arkæolog Frans Blom. Her fandt han fra luften fire mayatempelbyer i Centralamerikas ufremkommelige jungle. Området var hidtil ikke udforsket, manglende information om der overhovedet kunne ligge tempelbyer i området, og det at områderne var privatejende gjorde, at de lokale var bange for at udefra kommende personer kunne tage områderne fra dem.

En befolkning på 10-25 mio. mayaindianere byggede for over 1.000 år siden verdens største pyramider. Mayafolket forsvandt aldrig helt, og der findes i dag flere millioner mayaer.