Janus Møller Jensen - 18/4 kl. 19:00
Nyborg Slot og By

Sct. Knuds Gymnasium

     
 

I disse år arbejdes der intenst på at gøre Nyborg til en værdig kandidat til at blive optaget på UNESCOs liste over verdens umistelige kulturarv. CUBO arkitekter har netop præsenteret deres vinderforslag til, hvordan Nyborg Slot og Torvet skal nyfortolkes i et bygge- og restaureringsprojekt til næsten 300 millioner kroner.

Nyborg Slot og byen, der strækker sig ud fra slottet, udgør et enestående monument fra Danmarks middelalder, der indeholder et af de helt centrale kapitler i historien om Danmark. Nyborg Slot er det tætteste man kommer middelalderens Christiansborg: Her mødtes det danske parlament – Danehoffet, og her er rigets første grundlov – Håndfæstningen 1282 – underskrevet.

Den nøje planlagte residensstad, der i dag udgør Nyborgs historiske bymidte, er på mange måder Danmarks første egentlige hovedstad. Nu kan du - gennem Janus Møller Jensens foredrag - høre mere om den utrolige historie om Nyborg Slot og by på en spændende aften, hvor der sættes spot på fortællingen og arbejdet med verdensarven midt i Danmarks Riges Hjerte.