Bendt Bendtsen - 6/6 kl. 19:00
Grundlovsmøde

Odense Fagskole

     
 

I år falder grundlovsdagen på 2. pinsedag, men vi holder jo alligevel altid grundlovsmødet forskudt. Vi får besøg af medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen, som vil komme med indlæg om EU-politiske emner, der er aktuelle lige nu. Det kunne være den aktuelle flygtningesituation, status over samarbejdet landene imellem, samarbejdet mellem de enkelte parlamentsmedlemmer eller noget helt tredje.

Bendt Bendtsen har mange års erfaring i politisk arbejde i byråd, folketing, som minister, som partiformand og nu siden 2009 som et af de 13 danske medlemmer af det Europa-Parlamentet, der i alt har 751 mandater. Han vil kunne gøre rede for forskellen mellem at arbejde i et nationalt parlament og Europa-Parlamentet - en forskel, der også belyser journalisternes fokus på enkeltmedlemmer og enkeltsager.

Rådet for Den Europæiske Union (Rådet) og EU-parlamentet udgør tilsammen den lovgivende magt. Og det lovgivningsarbejde kan virke noget indviklet på mange danskere. De to mødesteder i Bruxelles og Strasbourg kan forekomme upraktisk og ineffektivt. Hvordan harmonerer det med det danske demokrati?
Og hvordan er det i virkeligheden at arbejde i det system?