Forside
 
Odense Højskoleforening er på Facebook
 
     
  Kære medlemmer.
Vi har i bestyrelsen kontakt til mange foredragsholdere når vi laver vort program for hver en ny sæson. Nogle af disse foredragsholdere udbyder deres emner på hjemmesiden Athenas som er klar med en perlerække af gratis online foredrag, hvor I - kære medlemmer - kan opleve deres dygtige foredragsholdere på jeres egen computer, tablet eller smartphone.
Glæd jer til at opleve nogle inspirerende oplæg, som sendes direkte fra foredragsholdernes hjem.
Lige nu kan du HER opleve
u arbejdsglædeekspert Jon Kjær Nielsen
u erhvervspsykolog Helen Eriksen
u adfærdsdesigner Henrik Dresbøll
u sociolog Emilia van Hauen
u stressekspert Thomas Milsted
men der komme flere til. God fornøjelse!
 
     
  OH – aflysninger forår/sommer 2020
Efter statsministerens og sundhedsmyndighedernes udmeldinger mandag den 6. april må det være sådan, at vi i Odense Højskoleforening aflyser alle arrangementer til og med august måned.
Det betyder, at det planlagte arrangement med maratonsang i Den Fynske Opera søndag den 16. august heller ikke bliver til noget, selv om næsten alle aftaler er indgået.
I bestyrelsen savner vi meget samværet og oplevelserne sammen med jer, men vi håber, I alle er raske og har fundet jer til rette og oplever positivt indhold i den noget alternative tilværelse.
Vi glæder os til at se jer igen og arbejder på planmæssigt at få rundsendt et trykt program for sæson 2020/2021.
Bedste hilsner, sundhed og alt godt – samt ønsket om en god påske til jer alle.

OBS!
Giv evt. besked til medlemmer, som I ved ikke bruger mail.
 
     
  Glædelig påske fra bestyrelsen i Odense Højskoleforening
Vi savner Jer – samværet, sangen og alle de mange foredrag og besøg. Men tid til tanker og refleksion er der blevet masser af de seneste fire uge og vi bruger tiden vidt forskelligt. Sangen hjælpe Philip Faber os med hver formiddag på DR. En hyggelig morgenvækning for nogen, og dagens første overspringshandling for dem af os, der arbejder hjemmefra.
I bestyrelsen arbejder vi med programmet for 2020-21, og er godt på vej med spændende aftaler til den kommende sæson.
Vi har også kommunikeret med hinanden om ideer til bøger og tv-udsendelser, man kan læse, se eller gense.
 
   
 

Marianne Dybro Lundsgaard: Desværre læser jeg ikke så hurtigt, men har brugt mange timer den sidste uge på at læse Kirsten Thorup’s nyeste roman: “Indtil vanvid -indtil døden”. Den lever fuldt ud op til de gode anmeldelser. Romanen er tætskrevet, handlingsmættet uden kapitler med få afsnit. Hovedpersonen er blandt andet formet af Niels Bukhs ideer efter ophold på Ollerup.
Søren Ole Petersen forsætter rækken af anbefalinger med:
LIVSRUSEN - en bog om Henrik Pontoppidan af Flemming Behrendt
BAND OF BROTHERS - serie i 10 afsnit af Tom Hanks og Steven Spielberg. Følger en gruppe amerikanske faldskærmssoldater fra træning i Amerika og England til udspring over Normandiet på D-dagen og over de forfærdelige afsluttende kampe i Ardennerne. Grufuldt og alligevel livsbekræftende.
OPEN - En biografi af og om tennisstjernen Andre Agassi. Måske den bedste og mest ærlige sportsbiografi til dato.
Vores formand, Olav skriver: Påskelørdag morgen gjorde Phillip Faber med sin morgensang med DENNE MORGENS MULIGHED opmærksom på livets muligheder. I disse coronatider gør Johannes Møllehave i sangen opmærksom på, at vi ikke skal lade fortidens glemte dage nage – men se frem mod nye muligheder. Den lokale blomsterhandler har lavet en labyrint med afstandsmærker hele vejen rundt i gartneriet/forretningen. Det opdagede jeg, da jeg forleden ville købe en bryllupsdagsbuket og betalte med MobilePay.
På TV kan jeg anbefale DR2 den tyske miniserie VORES MØDRE, VORES FÆDRE. Har lige læste DET HEMMELIGE BORNHOLM om et mindretal, der føler sig svigtet fra 1945 og frem. Jeg forventer at gå i gang med LØVINDEN af Tom Buk-Swienty om Karen Blixen i Afrika og har netop bestilt GRÅDIGHED OG HVIDVASK om hvordan ”smarte finansfolk” har vasket sorte penge hvide (Et tema, vi tager op i et foredrag i næste sæson).
Erna Overgaard: Jeg er lige blevet færdig med ”Søstrene fra Thy” – som er fortsættelsen af Maria Hellebergs slægtsfortælling, som startede med Kvinderne fra Thy. Bogen handler om Gerda og Ruth, der med besættelsen i 1940 får deres liv vendt på hovedet.
I øjeblikket læser jeg ”Hotellet på hjørnet af bitter og sød” af Jamie Ford.
Hotellet har stået uberørt siden 2. verdenskrig, og da man åbner det igen 1986, er kælderen fyldt med japanske familiers ejendele. De japanere der boede i Seattle blev tvangsinterneret i 1942, i arbejdslejre uden for byen, kort efter angrebet på Pearl Harbor.
Fællessang på TV er mit store HIT – har flere gange gjort det på FaceTime sammen med mine børnebørn – hvor er vi heldige.
Jeg selv, Claus Koch, læser Kærlighed i koleraens tid af Gabriel Maria Marquez og ser The Crown om den engelske dronning Elizabeths liv og lange regeringstid - på Netflix. Også HBOs Chernobyl – om atomkatastrofen i 1986 - er fremragende og tankevækkende TV. Tintin rummer både sjov, spænding og dybde. Læs eller genlæs de gamle tegneseriehæfter og hvis du har mod på mere, så læs Jason Lutes store tegneserieepos om Berlin. En anden tankevækkende klassiker er Stefan Zweig’s Verden af i går.
Og så venter jeg med spænding på to nye bøger: Bibelen – den nyeste udgave (Den ved jeg, at flere andre også glæder sig til) og den franske økonom Thomas Pikettys bog Kapital og ideologi om den voksende økonomisk ulighed i verden. Piketty kommer denne gang med både skarpe analyser og nogle bud på, hvordan vores verden kunne se ud i en tid, hvor vi med Oscar Wildes ord ”kender prisen på alt og værdien af ingenting”.
Jeg håber at corona-krisen giver os anledning til at tænke mere som borgere og mindre som forbrugere…?

 
 


Om Odense Højskoleforening


Odense Højskoleforening har siden 6. december 1896 sat sit præg på det folkelige og kulturelle liv i Odense.

Den blev til, fordi nogle unge havde været på grundtvigsk højskole, og da de kom hjem, ønskede de i deres dagligdag at fastholde de værdier, de havde mødt dér.

Der har været opgangs- og nedgangsperioder for foreningen, men i modsætning til mange - måske de fleste - af de foreninger, der opstod dengang, er Odense Højskoleforening her ved indgangen til sin 120. sæson stadig spillevende.

Vi mødes for at tage tidens puls, høre foredrag, drøfte aktuelle samfundsspørgsmål og synge fra Højskolesangbogen. Vi tager på højskoleophold rundt om i landet, besøger lokale virksomheder samt institutioner og tager på en hyggelig sommerudflugt.

Her vil man kunne finde programmet for sæsonen og få information om foreningen. Det er tanken at udvikle hjemmesiden, så den med tiden i højere grad kan understøtte kommunikationen med medlemmerne.